Calex

Application, Back-end, Cloud solution, Website

Calex is het eigen merk verlichtingsproducten van het Rotterdamse bedrijf Electro Cirkel met een assortiment aan innovatieve, trendsettende spaarlampen en LED-verlichting. Alle lampen vinden wereldwijd hun weg via de retail of via private labels. In steeds meer Europese landen kom je de Calex lampen tegen in de schappen van bouwmarkten, supermarkten en warenhuizen.

Intro

Electro Cirkel had de wens om een informatieve website voor de consument te ontwikkelen met alle lamp-specificaties, alle product-sheets en een overzicht van de leverbare producten. Focus moest liggen op site-snelheid en simpel uit te breiden naar meerdere talen.

Define

Belangrijkste uitgangspunt was het bouwen van een framework dat in de nabije toekomst gemakkelijk aan te passen zou zijn naar een webshop dieretailers (bouwgroothandel en DHZ winkels) in staat stelt om het volledige Calex assortiment via een API aan te kunnen bieden. We hebben het allemaal gemaakt in een Wordpress omgeving en bovendien Mailchimp geïntegreerd.

Code

Alle Calex producten staan in een ERP-systeem. Puur vanwege het optimaliseren van de website hebben we besloten een op maat gemaakte Cloud-oplossing toe te passen. Hierin worden alle producten ’s nachts gesynchroniseerd en in cache tijdelijk opgeslagen. Zo worden de zoekmachine, het filtersysteem en de ‘auto-complete’ functies aanzienlijk sneller. Tevens bevat de zoekmachine ook autosuggesties, wat zoeken een stuk efficiënter maakt. Naast het filtersysteem voor het assortiment vind je op calex.nl ook een energiecalculator, vergelijkingstool, store-locator in Google maps en een lampen-kennisbank. Ook hier met API-koppeling.

Repeat

Je kunt alle product gerelateerde data publiceren via één gestandaardiseerde vorm, de website maakt namelijk handig gebruik van PDF writer software. Zo kan je op elk gewenst moment en voor elk product informatiepagina’s en energielabels downloaden.

Vraag je je af of deze aanpak ook voor jou werkt?

Wij zijn in staat om je bedrijf of merk digitaal te verbeteren. Met interfacing zoals het bedoeld is. En met de wijze waarop we programmeren, zetten we die interfaces om naar interactie. Kijk maar naar bovenstaande case. Weten of we 'jouw case kunnen kraken'? Neem contact op met Arno: